Canadaquebec Lowerimmigration Canadaimmigration  
Immigrationcanada
Montréal, Canada
nicupintilie@imigrarecanada.com
 

 Intrebari despre imigrare

1. Este necesar sa angajez un consultant in imigrare pentru a imigra ?

Image
Québec

Nu neaparat. Depinde numai de dumneavoastra. Numarul de cereri de imigrare este din ce in ce mai mare, insa numarul aplicantilor care nu se califica la interviu este destul de ridicat. Din nefericire un numar considerabil de buni aplicanti sunt respinsi pentru ca nu au fost in masura sa demonstreze ca indeplinesc criteriile de selectie, nu au reusit inca de la inceputul demersului de imigrare sa-i convinga pe agenti sa-i convoace  la interviu sau nu stiu, efectiv, cum sa se pregateasca pentru interviu. Sa se pregateasca ? Da. Pentru ca interviul in sine va contine intrebari despre provincia Quebec, despre  economie, geografie sau chiar intrebari care necesita raspunsuri pline de diplomatie, pentru a scoate in evidenta profilul psihologic al viitorului rezident canadian. Este necesar ca cererea dumneavoastra de imigrare sa fie bine prezentata, ca toate documentele sa fie anexate corespunzator. Un dosar de imigrare intocmit intr-un mod corespunzator va fi analizat mai repede (in sensul ca nu va fi intirziat din cauza lipsei de documente anexate la dosar) iar cererea dumneavoastra va raspunde legislatiei in vigoare.

2. Cit timp trebuie sa asteptam pina vine viza ?

Cererea dumneavoastra depinde de mai multi factori, cum ar fi oficiul care acorda viza (Viena, pentru romanii care isi depun dosarul din Romania pentru destinatia Quebec sau Bucuresti pentru destinatia unde predomina limba engleza) si programul de imigrare din care faceti parte. In cazul programului de specialist/muncitor calificat ‘’travailleur autonome’’, termenul poate varia intre 6 si 12 luni (pentru Quebec) si pina la 36 de luni pentru Canada ‘’federala’’. Insa mai sunt si alti factori cum ar fi cunoasterea limbilor straine sau daca aveti o meserie care este o ‘’raritate’’ pe termen scurt si mediu.

3. Ce se intimpla daca un patron din Canada imi ofera un contract de munca ?

Pentru aplicantii care au o oferta de munca valida in Canada, procedura de imigrare va fi accelerata .

4. Unde trebuie sa imi depun cererea de imigrare ?


In tara dumneavoastra de cetatenie sau in tara in care sunteti admis legal pentru o perioada de cel putin un an.

5. Cerere de imigrare de rezident permanent sau de rezident temporar (turist, student) ?

Noua legislatie va permite sa depuneti in acelasi timp o cerere de rezident temporare si o cerere de rezident permanent.

6. Este dificil la interviul de selectie ?

Interviul de la Bucuresti (pentru romanii care isi depun aplicatia din Romania) are drept scop ca agentii de imigrare din Quebec si Canada sa cunoasca mai multe despre candidat, despre experienta sa profesionala, despre studiile sale, despre motivatia care ii determina sa imigreze in Canada sau Quebec. Nu este un examen. Toata experienta dumnaevoasta de munca, de studii trebuie exprimata in franceza sau/si engleza la interviu. Mai mult, felul convingator pe care il veti avea la interviu, poate sa va aduca puncte suplimentare pe care agentul vi le va acorda obtinind, astfel, rezultatul pe care il contati. 

7. Cit este valabilitatea vizei de rezident permanent ?

Dupa ce ati primit viza de rezident permanent va puteti stabili cind doriti in Canada. Depinde de dumneavoastra ziua plecarii. Daca asteptati sa se termine scoala pentru copii sau sa stringeti banii pentru avion. Totusi, trebuie sa veniti sa va stabiliti in Canada inaintea datei de expirare indicate pe documentul de viza de rezident permanent.

8. Daca am rude in Canada, agentul de imigrare va tine cont ?

Desigur. Veti cistiga puncte suplimentare daca aveti membri ai familiei dumneavoastre (parinti, bunici, copii, nepoti, frate, sora, unchi, matusa). Trebuie insa scos in evidenta acest atuu.

9. Ce se intimpla daca nu am lucrat decit la timp partial ? Sunt eligibil pentru imigrare ?

Da, in functie de numarul de ore pe care le-ati lucrat intr-un interval de timp de un an de zile, puteti fi eligibil pentru a fi admisibil.

10. Dupa ce interviu, ce se va intimpla ?

Va trebui sa treceti un examen medical pentru a fi admis in Canada. Sistemul de sanatate din Canada este unul dintre cele mai bune din lume. Aplicantii care vor ajunge in Quebec sau Canada nu trebuie sa prezinte un risc pentru sanatate sau siguranta publica, din acest motiv testul medical este necesar.

11. Cit timp sunt valabile rezultatele medicale ?

Rezultatele medicale sunt valabile 12 luni. Daca aceasta perioada expira fara ca dumneavoastra sa primiti viza de rezidenta permanenta in Canada, va trebui sa refaceti analizele medicale. Dupa interviul cu agentul de imigrare, veti primi toate instructiunile pentru a face testul medical.

12. Mi se cere cazierul juridic ?

Da. Pentru toti solicitantii care depasesc 18 ani se va cere un cazier juridic. Daca ati lucrat sau calatorit mai mult de 6 luni  in strainatate si aveti peste 18 ani, va trebuie sa prezentati cazierul juridic din tara respectiva. Aplicantii  care lucreaza in strainatate de mai mult de 6 luni pot cere un cazier juridic la consulatul roman din tara respectiva. Toate cazierele juridice trebuie sa nu fie emise de mai mult de 6 luni. 

13. Ce se va intimpla cind voi ajunge la aeroport in Canada ?

La aeroport in Canada,  trebuie sa prezentati viza de rezident permanent si documentele de calatorie unui agent de ''Cetatenie si de Imigrare Canada''. Dupa aceasta verificare de rutina, veti intra in Canada in calitate de rezident canadian.  

14. Care sunt documentele pe care le voi lua cu mine in Canada ?

Aveti nevoie de urmatoarele documente :
  1. pasaportul
  2. viza de rezidenta permanente
  3. o lista detaliata in franceza/engleza cu toate articolele pe care le aveti in valize
  4. banii pentru  a va plati chiria, mincarea, hainele (banii pe care i-ati declarat la interviu)
  5. o lista detaliata in franceza/engleza cu toate lucrurile pe care le veti aduce din tara ulterior venirii dumneavoastre

Toate aceste documente trebuie sa le aveti in bagajul de mina. Alte documente :

  1. permisul de conducere
  2. certificatele de nastere
  3. scrisori de recomandare
  4. documente de divort, de adoptie
  5. certificatul de casatorie
  6. diplomele de scoala pentru toti membrii familiei
  7. dosarele de la medicii de familie, fisele dentare
  8. certificatele de competenta

 

 
Immigrationmontreal
Name
Email
 
Copyright © 2007 Nicu Pintilie - Immigration